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ADVOCATES (WEBSITE) RULES 2013 

(G.N.S 28 of 2013) 

 

 

In exercise of the powers conferred by paragraph 17 (a) of the Advocates Ordinance 

of Sabah [Cap. 2], the Chief Judge with the concurrence of the State Attorney-General, 

has made the following rules: 

 

Citation and commencement 

 
1. (1) These Rules may be cited as the Advocates (Website) Rules 2013. 

 
(2) These Rules shall come into force on 1st June 2013. 

 

Interpretation 

 
2. For the purposes of these Rules – 

 
(a)  all references to “the Practice and Etiquette Rules” are to the Advocates 

(Practice and Etiquette) Rules 1988 [G.N.S. 16 of 1988] as amended or re-

enacted from time to time. All references to specific Practice and 

Etiquette Rules are to the specific rules in the Advocates (Practice and 

Etiquette) Rules 1988; 

 
(b)  all references to “these Rules” mean the rules set out herein as may be 

amended from time to time by the Chief Judge with the concurrence of 

the State Attorney-General; 

 
(c)  all references to an advocate include a law firm, unless the context shall 

otherwise require; 

 
(d)  all references to laws include guidelines, directives, directions, rules and 

rulings whether or not having the force of law; 

 
(e)  all references to applicable laws include applicable laws of Malaysia 

relating to publicity for an advocate and to rules and rulings prescribed by 
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the Chief Judge with the concurrence of the State Attorney-General from 

time to time; 

 
(f)  all references to a website include any website or webpage created by or 

for an Advocate or his firm; 

 
(g)  “firm” means a sole proprietorship or partnership of advocates; 

 
(h)  “Approved Information” means any one or more of the following; 

 
(i) the name of the firm; 

 
(ii) the address of the firm; 

 
(iii) the telecommunication numbers of the firm; 

 
(iv) the business hours of the firm; 

 
(v) the year in which the firm or its predecessor in title was 

established; 

 
(vi) the merger or association of that firm with any other firm or law 

organization, whether in Malaysia or elsewhere; 

 
(vii) historical data of the firm or its predecessor in title; 

 
(viii) the designation of “advocate” or “advocates”; 

 
(ix) the designation of “Justice of the Peace” or “Justices of the Peace”; 

 
(x) the designation of “Commissioner for Oaths” or “Commissioners for 

Oaths”; 

 
(xi) the designation of “Notary Public” or “Notaries Public”; 

 
(xii) the designation of “Agent for Trademarks and Patents” or “Agents 

for Trademarks and Patents”; 

 
(xiii) the area of practice engaged in by the firm or by the advocate or 

advocates practising in the firm; 

 
(xiv) the language proficiency of the advocate or advocates practising in 

the firm; 
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(xv) the name of the advocate or advocates practising in the firm and 

whether he is a sole proprietor, partner or legal assistant of that 

firm; 

 
(xvi) the year of admission as an advocate of the advocate or advocates 

practising in the firm and whether he has been admitted as a 

practitioner in another jurisdiction; 

 
(xvii) the academic and professional qualifications of the advocate or 

advocates practising in the firm, and any award, decoration, merit 

or title conferred upon him or them; 

 
(xviii) such other information which has had the prior written approval of 

the Chief Judge; and 

 
(xix) “Website Address” shall mean the Universal Resource Locator (or 

more commonly known as the URL) of a particular website, and 

includes the domain name, title or any words necessary to gain 

access to a website. 

 

Compliance 

 
3. Every website (including the Website Address) shall comply with the Practice and 

Etiquette Rules, these Rules and all other applicable laws. For avoidance of doubt, this 

rule shall apply to each website notwithstanding that the name of the advocate or the 

name of his firm does not form part of the Website Address. 

 

Presentation of website 

 
4. The presentation of a website shall comply with the Practice and Etiquette Rules 

and an advocate who publicises his practice or practice of his firm within Malaysia shall 

not do so – 

 
(a) in a manner as will be likely to diminish public confidence in the legal 

profession or to otherwise bring the legal profession into disrepute; or 

 
(b) in a manner as may reasonably be regarded as being ostentatious, in 

bad taste, misleading, deceptive, inaccurate, false, sensational, intrusive, 
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offensive or in any other way unbefitting the dignity of the legal 

profession. 

 

Website Address 

 
5. (1) The Website Address must be one acceptable to the Sabah Law 

Association. 

 
(2) An Advocate shall report the Website Address of his website to the Sabah 

Law Association within one (1) month after the publication of the website on the Internet, 

or within one (1) month from the date of coming into effect of these Rules, whichever is 

the later. An Advocate shall also report to the Sabah Law Association any change to the 

Website Address, within one (1) month after date of such change. 

 
(3) The absence of any response from the Sabah Law Association to the 

reporting of any Website Address or any change to a Website Address shall not be 

construed as an approval by the Sabah Law Association of the Website Address or any 

change thereto as reported; nor as confirmation by the Sabah Law association that the 

website confirms to all applicable laws; nor as acquiescence by the Sabah Law 

Association to any contravention of applicable laws. The compliance with all applicable 

laws remains the primary obligation of the advocate. 

 

Permissible information or materials 

 
6. A website may contain the following information or matters: 

 
(a) Disclaimers may be inserted in a website provided that they appear on 

the home page (front page) of the website or are highlighted to the 

attention of visitors to the website by way of a prominent link appearing 

on the home page. However, such disclaimers should not breach any 

Rules made under the Advocates Ordinance (Cap.2) on disclaimers. 

 
(b) Link that connect a website to another website are generally permissible, 

provided that any website linked to a website shall comply with the 

Practice and Etiquette Rules, all applicable laws and these Rules. 

 
(c) Hidden text or hidden graphics which form part of the programming 

language or source code of a website and are therefore necessary for the 
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creation of the website are permitted, provided that any such hidden text 

or hidden graphics does not – 

 
(i) in a manner as will be likely to diminish public confidence in the 

legal profession or to otherwise bring the legal profession into 

disrepute; or 

 
(ii) in a manner as may reasonably be regarded as being ostentatious, 

in bad taste, misleading, deceptive, inaccurate, false, sensational, 

intrusive, offensive or in any other way unbefitting the dignity of the 

legal profession. 

 
(d) An advocate may keep track of the number of visitors to his website, but 

such information shall not be published or made available to the public. 

 
(e) An Advocate may create means through his website for a visitor to 

contact him for the purpose of comments or inquiries on anything 

published on his website. 

 
(f) An Advocate may create or operate a website on or within another 

website, provided that the host website does not violate the Practice and 

Etiquette Rules, these Rules or any other applicable laws. 

 
(g) A website may provide such Approved Information as may be required to 

assist any person to make a decision whether to retain the relevant 

advocate in a particular matter or a website may enable any person to 

obtain further information from the advocate to assist that person in 

making such decision. An advocate shall avoid the establishment of a 

solicitor-client relationship directly or merely through his website. 

 

Other permissible information or materials 

 
7. (1) A website may be used by an advocate to publish a journal, magazine or 

newsletter relating to the practice of his firm, but such publication must contain only – 

 
(a) Approved Information; 

 
(b) law notes; or 

 
(c) legal articles. 
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Provided that an advocate who has published a journal, magazine or newsletter under 

subrule (1) shall cause a copy of the journal, magazine or newsletter to be kept at his 

principal place of business for a period of at least 12 months from the date of its 

publication, and shall, upon being requested to do so by the Sabah Law Association, 

produce a copy of the journal, magazine or newsletter to the Sabah Law Association for 

inspection within the time as specified by the Sabah Law Association. 

 
(2) A website may be used by an advocate to publish any notice for the purpose 

of conveying information regarding – 

 
(a) the commencement or dissolution of his practice; 

 
(b) the merger or association of his practice with the practice of any 

other advocate or firm; 

 
(c) the opening of any branch of his firm; 

 
(d) the admission, withdrawal, retirement, termination or resignation of 

any advocate to or from his firm, or the death of any advocate 

practising in his firm; 

 
(e) any change in the name, address or telecommunication numbers 

of his firm; or 

 
(f) such other matters as may be approved in writing by the Sabah 

Law Association. 

 
(3) An advocate may publish in the website a notice regarding a vacant position 

in his firm and may in that notice state Approved Information, but the statement must not 

be of such nature as to reasonably give rise, in the opinion of the Sabah Law Association, 

to an inference that he is attempting, through the notice, to publicise his practice or the 

practice of his firm in a manner inconsistent with these Rules. 

 
(4) An advocate who has publicized through a notice under subrule (2) or (3) 

shall cause a copy of the notice to be kept at his principal place of business for a period 

of at least 12 months from the date of its publication, and shall, upon being requested to 

do so by the Sabah Law Association, produce a copy of the notice of the Sabah Law 

Association for inspection within the time as specified by the Sabah law Association. 
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(5) Subrules (1), (2), (3) and (4) hereof are subject to compliance by the 

advocate with the Practice and Etiquette Rules, these Rules and all other applicable laws. 

 

Information or material which is not permitted 

 
8. (1) Without limiting the other provisions of these Rules and any applicable laws, 

the following material or information is not permitted on websites: 

 
(a) material or information which is indecent, obscene, false, offensive, 

defamatory or seditious under the laws of Malaysia; 

 
(b) publicity which is presented or published in a manner which is 

contrary to the laws (relating to publicity of Advocates and 

Solicitors) of Malaysia; 

 
(c) publicity which is presented or published in a manner which, in the 

opinion of the Sabah Law Association, is likely to diminish the 

confidence of the public as regards the legal profession of 

Malaysia or to otherwise bring the legal profession of Malaysia into 

disrepute; 

 
(d) publicity which is presented or published in a manner as may 

reasonably be regarded as being ostentatious, in bad taste, 

misleading, deceptive, inaccurate, false, sensational, intrusive, 

offensive or in any other way unbefitting the dignity of the legal 

profession; 

 
(e) publicity which makes any claim that he or any other advocate 

practising in his firm is a specialist or expert in any area of practice; 

 
(f) publicity which makes any direct or indirect reference to any case 

in which he or any other advocate practising in his firm had acted 

for any party to the case, including the number or proportion of 

cases that have been successfully undertaken by him or them, or 

to his earnings or the earnings of any other advocate practising in 

his firm; 

 
(g) publicity which states that any particular person is or has been his 

or his firm’s client; 
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(h) publicity which states anything that would be construed as offering 

any inducement to, or imposing any duress, upon any person as a 

means of obtaining professional business for himself or his firm; 

 
(i) publicity which makes any statement relating to the rates charged 

by him or his firm, or to his or his firm’s method of charging; 

 
(j) publicity which makes any laudatory references to himself or his 

firm, or directly or indirectly extol the quality of the professional 

services provided by him or his firm; 

 
(k) publicity which makes any comparison with, or criticism in relation 

to, the charges for, or the quality of, services provided by any other 

advocate or firm; 

 
(l) publicity which incorporates the armorial bearings of the Malaysian 

Bar and Sabah Law Association; 

 
(m) publicity which refers to the appointment of an advocate currently 

or previously practising in his firm to a judicial office; or 

 
(n) any advertisement or publicity which relates to parties other than 

the advocate or his firm. 

 
(2) Without prejudice to subrule 1 (m), an advocate who publicises the practice 

of his firm may, in the publicity, include in the name of his firm the name of an advocate 

who has been previously practising in his firm and who has been appointed to a judicial 

office, where prior to that appointment such name was part of the name of the firm. 

 
(3) For the purposes of subrule 1 (d), a publicity is misleading, deceptive, 

inaccurate or false if – 

 
(a) it contains a material misrepresentation of fact; 

 
(b) it omits to state a material fact; 

 
(c) it contains any information which cannot be reasonably verified; or 

 
(d) it is likely to create an unjustified expectation about the results that 

can be achieved by the advocate or his firm. 
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No touting 

 
9. (1) In accordance with rule 51 of the Practice and Etiquette Rules, nothing in 

these Rules shall be construed as permitting the doing of, or causing or allowing to be 

done, anything which, in the opinion of the Sabah Law Association, is for the purpose of 

touting (directly or indirectly); or which, in the opinion of the Sabah Law Association, is 

calculated to suggest that it is done for that purpose. 

 
(2) Without prejudice to the generality of the foregoing, an advocate shall not 

engage the services of a service provider or any other person to promote his website or 

to give an advantage to the advocate over other advocates when an internet search is 

made. 

 

Intellectual property rights 

 

10. An advocate shall take appropriate measures to ensure that third parties’ rights 

(including intellectual property rights) are not infringed in the development or presentation 

of his website. 

 

Preservation of website materials 

 
11. (1) Where a website does not incorporate multi-media effects, an advocate shall 

retain, at his principal place of business, a printed copy of such website page appearing 

in his website, including a copy of each version of the website as changes are introduced 

for a period of at least 12 months from the date of publication of each website page or 

each version of the website and shall, upon being requested to do so by the Sabah Law 

Association, produce the same to the Sabah Law Association for inspection within the 

time specified by the Sabah Law Association. 

 
(2) Where a website incorporate multi-media effects, an advocate shall provide 

to the Sabah law Association, within the time specified by the Sabah Law Association, a 

copy of each website page appearing in his website, including a copy of each version of 

the website as changes are introduced, in a medium or format accurately reproducing the 

website (including all multi-media effects of the website) and readily accessible for 

viewing by the Sabah Law Association at its own premises. 
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Operation, maintenance, or access of website 

 
12. Rule 52 of the Practice and Etiquette Rules shall apply to an advocate in 

connection with the operation or maintenance of, or access to, his website. 

 

Cessation of practice 

 
13. Upon the dissolution or cessation of practice of his firm, an advocate shall forthwith 

cause all access to his website to be terminated, and remove his website from the 

internet. 

 

 


